Det å få bedre styr på økonomien sin er noe som mange ønsker seg, og hvis man kanskje har hatt noen litt mindre gode valg før, kan det hende at man har noen betalingsanmerkninger, som kan virke begrensende i noen sammenhenger senere i livet – for eksempel i forhold til å få seg et lån, eller andre ting der man er nødt til å demonstrere god økonomisk sans og ikke minst at man har et godt økonomisk overblikk. Men når det kommer til forsikringer, spiller dette mindre inn.

Det å ha forsikring, er noe som Norges lover er klare i forhold til, alle skal ha lov til å tegne de fleste typer forsikring - også selv om man har betalingsanmerkninger fra tidligere. Noe av grunnen til dette, er at det vil stille noen i en enda dårligere økonomisk situasjon hvis noe skulle skje og de ikke har forsikring, og derfor er det sånn at man kan få lov til å tegne en forsikring, for eksempel hos forsikre.no, til tross for at man kanskje har anmerkinger fra tidligere i livet.

Det er mange som tenker på forsikring som unødvendig, fordi man bare bruker det hvis det skjer noe og sannsynligheten for dette statistisk er lav, men det er faktisk sånn at mange sliter med konsekvensene av å ikke ha tegnet forsikring. Hvis man har dårlig råd, kan det å tegne en forsikring nemlig føles litt som å kaste penger ut av vinduet, men man ender opp med å stilles mye verre enn det man i utgangspunktet var, hvis man ikke gjorde den lille investeringen.

Betal regningene dine i tide

Når dette er sagt, er det viktig å presisere at det ikke er mindre viktig at man faktisk får betalt de regningene man har til tiden, for det er mange andre ting som mangel på betaling vil påvirke i livet. Det å få betalt regningene sine i tide, er i det hele tatt noe som er viktig for å få seg et overblikk over situasjonen man er i, og ikke minst bare får mindre økonomisk stress. Hvis man tar dem når de kommer inn, eller fast betaler en gang i måneden, så vet man at det er gjort, og slipper å ha det hengende over seg.

Man kan i dag også automatisere regningene man betaler, sånn at alle betalinger som er hver måned, hvert kvartal eller hvert år, faktisk går helt av seg selv uten at man selv må gjøre noe annet enn å godkjenne de fakturaene som kommer inn. Dette kan skape en følelse av ro og overblikk, og minimerer sannsynligheten for at man overser en regning eller glemmer å betale. Det er små ting som skal til for å få en bedre økonomisk hverdag.