Det er ikke alltid like lett å holde styr på alle regninger og lån. Hvis du ikke betaler innen fristen kan du også ende opp med å få en betalingsanmerkning, noe som vil påvirke kredittscoren din og gi deg begrensede økonomiske muligheter. Dette er selvfølgelig noe man alltid ønsker å unngå. Da kan det være en god ide å titte på refinansiering.

Hvordan fungerer refinansiering?

Refinansiering av gjeld er en prosess der du tar opp et nytt lån for å betale av gjelden du har på et eller flere eksisterende lån.

Formålet med refinansiering er ofte å få bedre betingelser, som lavere rente og endre nedbetalingstiden på lånet, som kan gi lavere månedlige betalinger.

En annen grunn til å refinansiere er å samle flere smålån som ofte har dårlige betingelser, til et samlet lån og dermed få bedre oversikt over din økonomiske situasjon. 

Dette bør du tenke på når du skal refinansiere:

  1. Sammenlign tilbud fra flere ulike långivere for å finne den beste renten og de beste vilkårene.
  2. Om du har mulighet søk, om lån med en god kredittscore, da dette kan føre til bedre rentebetingelser. 
  3. Vurder om du skal refinansiere bare deler av gjelden din eller hele beløpet,  dette er avhengig av renten på de ulike lånene dine.
  4. Sørg for å forstå alle vilkårene i det nye lånet, inkludert gebyrer og betingelser for nedbetaling.
  5. Det er viktig å gjøre en nøye vurdering og sammenligne tilbudene fra flere långivere, før du bestemmer deg for å refinansiere. Rådfør deg gjerne med en økonomisk rådgiver for å sikre at du tar det beste valget for din situasjon.

Hva er betalingsanmerkning?

En betalingsanmerkning oppstår når du ikke betaler regninger eller lån i henhold til avtalen din. Det er derfor viktig at du holder oversikt regningene dine og at du sørger for å betale regninger og lån innen forfallsdato. Det kan også være en ide å sette opp et budsjett slik at du er sikker på at du har råd til å betale ned på lån og regninger.

Hvis du synes det kan bli for mye på egenhånd er det også en ide å kontakte en långiver eller kreditor hvis du har problemer med å betale regninger eller lån, og jobb med dem for å finne en løsning. Ved å følge disse tipsene kan du unngå betalingsanmerkninger og opprettholde en god kredittscore. Det er viktig å være proaktiv og ta ansvar for økonomiske forpliktelser for å sikre en stabil økonomi.

Sammenlign alltid lån!

Sist, men ikke minst er det en god ide å sammenligne renter og vilkår på lån før du godtar dem. Det kan nemlig være store forskjeller som gjør at du plutselig ender opp med å betale mer enn det du egentlig trenger.

Til å få hjelp til å sammenligne lån kan du bruke en lånemegler som Axo Finans.

En lånemegler hjelper deg å sammenligne og finne det beste lånet for deg slik at du ikke må gjøre hele jobben selv.

De for eksempel, samarbeider med over 20 banker og låneutgivere slik at du kun trenger å fylle ut en lånesøknad.

Axo Finans sjekker så med sine samarbeidspartnere og presenterer kun de beste lånetilbudene til deg på SMS og epost.

Om du har spørsmål kan du ringe kundesenteret som hjelper deg med låneprosessen og svarer på spørsmål. Dette gjør jobben mye enklere for deg.