Back to Top

Det du lurer på om inkasso og gjeldsproblemer!

Generelle økonomiråd

Hvordan gjøre drastiske grep for å spare penger?

Penger er noe vi snakker overraskende lite om med både familie og venner – til tross for at det å ha god styr på økonomien sin i høy grad handler om å samle opp tips og triks på veien, og ikke minst å bli inspirert av hvordan andre gjør det. Det er mange smarte sparetips man kanskje ikke vet om, som for eksempel at det å bruke VPN når du leter etter flybilletter og hoteller kan ende opp med å spare deg masse penger. Og penger spart, er penger tjent - så her kommer noen sparetips som gjøre deg bedre rustet til livets utfordringer og gi deg mer plass i budsjettet til alt det du ønsker deg.

Det å spare gir deg større økonomisk frihet, ingen tvil om det – men hvor skal man begynne hvis man ikke sparer fra før? Det finnes selvsagt de standardmetodene der du setter av en viss sum penger hver måned. På den andre siden finnes det også metoder som kan fungere enda bedre, særlig hvis du sliter med disiplinen når det kommer til sparing. La oss ta en titt på ulike måter du kan spare litt ekstra penger på, både gjennom direkte og indirekte sparing.

Lag en betalingsavtale i banken

Banken er et veldig naturlig sted å kikke til når det kommer til å spare penger. Her kan de komme med mye gode råd og veiledning, særlig om det er noe helt særlig du skal spare opp til. Skal du for eksempel spare til bolig er det viktig å vite hvor mye lån du kan få, og hvor mye du trenger i egenandel. Det er også her du kan opprette en egen sparekonto, slik at du ikke har alle pengene dine på samme sted. Dette er en god startmetode når det kommer til sparing, å lage flere kontoer som er satt av til sitt eget forbruk.

Onsdag er strømprisen på det laveste siden starten av oktober

Onsdag skal prisen ned til 78 øre kilowattimen i snitt i Sør-Norge. Det er bare andre gang at døgnprisen er under 80 øre i oktober.

En fersk oversikt levert av strømbørsen Nord Pool viser dette. Forrige gang man hadde en så lav døgnpris i Sør-Norge var 3. oktober, da var den imidlertid helt ned i 48 øre kilowattimen.

I forrige uke var strømprisen i Sør-Norge på sitt høyeste noensinne. 19. oktober opplevde man en døgnpris på 1,43 kroner. Den store prisoppgangen skyldes lite vind i Europa, tørre vannmagasiner og energikrise over store deler av verden.

I mellomtiden har flere studenter ytret med at forbrukslån i form av smålån kan bli den eneste måten å betale de høye strømregninger på, noe også kjendisøkonom, Hallgeir Kvadsheim, også frykter.

Etter prisrekorden i forrige uke har prisene ligget mellom 80 øre og i overkant av 1 krone per kilowattime i snitt. Det ble mer vind i Storbritannia og Tyskland i forrige uke og det skal være dette som gjorde at prisene falt.