Back to Top

Det du lurer på om inkasso og gjeldsproblemer!

La gjelden gå til inkasso eller vent og prøv å samle inn lånene?

Å la gjelden gå til inkasso kan føre til at inkassoselskapet tar kontroll over vår gjeld og krever inn pengene fra oss. Dette kan også føre til at vår kredittscore blir redusert, noe som kan gjøre det vanskeligere å låne penger i fremtiden.

Saml lån for å redusere rentekostnadene

Å samle lån kan være en god løsning for å redusere rentekostnadene. Dette innebærer å ta opp et nytt lån for å betale av de eksisterende lånene våre. Ved å samle lån kan vi redusere rentekostnadene og få bedre oversikt over vår gjeld.

Bruk lånekalkulator for å finne beste alternativ

For å finne ut om det å samle lån er en god løsning for oss, kan vi bruke en lånekalkulator. En lånekalkulator lar oss beregne hva den nye renten vil være, samt hva månedlige betalinger vil bli. Forbrukslånguiden.com tilbyr en slik kalkulator som kan brukes til å sammenligne ulike lån og velge det beste alternativet.

Slik kan refinansiering påvirke din økonomiske situasjon – unngå betalingsanmerkninger

Det er ikke alltid like lett å holde styr på alle regninger og lån. Hvis du ikke betaler innen fristen kan du også ende opp med å få en betalingsanmerkning, noe som vil påvirke kredittscoren din og gi deg begrensede økonomiske muligheter. Dette er selvfølgelig noe man alltid ønsker å unngå. Da kan det være en god ide å titte på refinansiering.

Hvordan fungerer refinansiering?

Refinansiering av gjeld er en prosess der du tar opp et nytt lån for å betale av gjelden du har på et eller flere eksisterende lån.

Formålet med refinansiering er ofte å få bedre betingelser, som lavere rente og endre nedbetalingstiden på lånet, som kan gi lavere månedlige betalinger.

4 tips for å unngå dyr gjeld

Gjeldsproblemer er noe som påvirker mange, og de kan være kompliserte å komme seg ut av. Det er ikke bare, bare å bemanne dyr gjeld når den først har blitt oppbygd, men det er desto viktigere å ta tak i.

  • Velg lån med lav rente 

Det å låne penger har blitt svært vanlig her i landet. Det er mange som tyr til dette når de skal finansiere større kjøp som bolig og bil, eller trenger penger til forbruk. Det er viktig at du velger et lån med gunstige vilkår, og med lav rente slik at det blir så billig som mulig. Sammenlign lånealternativer for å finne det beste tilbudet med lav rente. Du kan låne penger hos Sambla med gode vilkår. 

Unngå gjeldsfellen med kredittkort - kostnadene du må være klar over

Kredittkort kan være et veldig viktig verktøy i den daglige økonomien for å spare penger. Enkelte kort har cashback på dagligvarer og drivstoff, og mange har også faste rabatter på kjente nettbutikker som folk flest handler på. Men å ha alt for mange kredittkort og ikke betale dem i tide kan bli en evigvarende gjeldsfelle. 

Men skyhøye renter etter den rentefrie perioden, er det mange som sliter med å betale kredittkortregninger. Men ifølge Moneezy er det fullt mulig å få samlet disse lånene i ett og samme lån. Da får du lavere rente kostnader og lengre nedbetaling etter behov. Her skal vi se nærmere på hva du skal bruke kredittkort til og hva du ikke skal bruke dem til.

5 tips til hvordan du forbedrer kredittvurderingen

Det er mange grunner til at du bør forbedre kredittvurderingen. En god kredittvurdering gjør at du stiller sterkere om du skal søke lån. Dette kan være i form av boliglån, billån, kredittkort eller forbrukslån. En långiver vil som regel vurdere om du er kredittverdig før du eventuelt tilbys et lån på avbetaling.

Det er også nødvendig med en god kredittvurdering når du skal skifte forsikring, mobilabonnement eller strømavtale. Dette er aktører som ofte foretar en kredittvurdering før den nye avtalen kan signeres. Denne kredittvurderingen resulterer gjerne i en kredittscore. En slik kredittscore tar vanligvis utgangspunkt i gjeld, alder, sivilstatus, boforhold og inntekt.

1. Sett opp et oversiktlig budsjett

For at du skal få en god oversikt over privatøkonomien din, bør du lage et budsjett. Dette gjør du ved å skrive ned både inntekter og utgifter. Deretter summerer du inntekter og utgifter hver for seg. Trekk i fra de samlede utgiftene fra den totale inntekten din.

Et oppdatert budsjett gir raskt en oversikt over det månedlige forbruket ditt. Budsjettet bidrar til at du klarer å betale regningene innen forfallsdato. Slik unngår du unødvendige betalingsanmerkninger. En kredittvurdering baseres også på alder, sivilstatus og boforhold.

De 4 beste sparetipsene

De aller fleste har godt av noen sparetips som kan gjøre det lettere å passe på at økonomien strekker til alle dager i måneden. For det første er det selvfølgelig viktig å kunne dekke faste utgifter, og mange ønsker også å kunne spare opp til noe de har ønsket seg lenge eller en god opplevelse. Videre kan sparing også hjelpe deg med å slippe unna stor gjeld eller inkasso.

 

  1. Lær mer om økonomi

Det første tipset når det kommer til sparing, er å lære mer om økonomi. Dette kan virker nok lett og kanskje kan du litt om økonomi fra før? Likevel er det alltid noe mer man kan lære.  Ta sparetipsene i denne artikkelen om lån, investering og budsjettering for eksempel. Det kan hjelpe deg med å tenke mer fremtidsrettet, og gjøre at man har et bedre blikk på hvordan din økonomiske situasjon er. Du kan lære mye om økonomi og pengebruk hos https://www.pengenytt.no/.

 

Hvordan gjøre drastiske grep for å spare penger?

Penger er noe vi snakker overraskende lite om med både familie og venner – til tross for at det å ha god styr på økonomien sin i høy grad handler om å samle opp tips og triks på veien, og ikke minst å bli inspirert av hvordan andre gjør det. Det er mange smarte sparetips man kanskje ikke vet om, som for eksempel at det å bruke VPN når du leter etter flybilletter og hoteller kan ende opp med å spare deg masse penger. Og penger spart, er penger tjent - så her kommer noen sparetips som gjøre deg bedre rustet til livets utfordringer og gi deg mer plass i budsjettet til alt det du ønsker deg.

Det å spare gir deg større økonomisk frihet, ingen tvil om det – men hvor skal man begynne hvis man ikke sparer fra før? Det finnes selvsagt de standardmetodene der du setter av en viss sum penger hver måned. På den andre siden finnes det også metoder som kan fungere enda bedre, særlig hvis du sliter med disiplinen når det kommer til sparing. La oss ta en titt på ulike måter du kan spare litt ekstra penger på, både gjennom direkte og indirekte sparing.

Lag en betalingsavtale i banken

Banken er et veldig naturlig sted å kikke til når det kommer til å spare penger. Her kan de komme med mye gode råd og veiledning, særlig om det er noe helt særlig du skal spare opp til. Skal du for eksempel spare til bolig er det viktig å vite hvor mye lån du kan få, og hvor mye du trenger i egenandel. Det er også her du kan opprette en egen sparekonto, slik at du ikke har alle pengene dine på samme sted. Dette er en god startmetode når det kommer til sparing, å lage flere kontoer som er satt av til sitt eget forbruk.

Side 1 av 2