Lowell Norge AS, (tidligere Intrum Justitia AS), Org nr 848 579 122

Postadresse: Lowell Norge AS, Pb 6354 Etterstad, 0604 OSLO

Besøksadresse: Lowell Norge AS, Nils Hansens vei 2, 0667 OSLO

Telefon: 23 17 10 00


E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. (benyttes av skyldnere)

Alternativ e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. (benyttes av potensielle oppdragsgivere)


Kilde til kontaktinfo: Selskapets egen hjemmeside og Brønnøysundregistrene

Vi tar ikke ansvar for feil i opplysningene. Ta høyde for at opplysningene kan være feil og/ eller utdaterte. Dersom du skal sende viktig post til selskapet bør du alltid kontrollere adressen med annen kilde. Dersom du er skyldner og har fått brev fra selskapet bør du forholde deg til postadressen og kontaktinformasjonen som fremgår av brevet.Intrum Justitia AS i media:

Intrum Justitia fratatt inkasso-konsesjon

Sendte ut flere tusen sextelefonkrav

 

Om Lowell Norge AS (tidligere Intrum Justitia AS)

Intrum Justitia er en et anerkjent firmanavn innen inkasso og  opererer under samme navn i flere land i Europa. Intrum Justitia har et tungt navn i bransjen til tross for en særdeles frynsete historie i Norge. I 2007 mistet Intrum Justitia AS sin inkassobevilling til å drive inkassovirksomhet i Norge, men fikk etter å ha påklaget avgjørelsen til Justisdepartementet til slutt lov til å fortsette sin inkassovirksomhet. En avgjørelse som satte store spørsmålstegn ved Finanstilsynets (da Kredittilsynet) reelle handlingsevne da de etter saken fremstod som vingeklippet av Justisdepartementet.

Til tross for de særdeles negative hendelsene i 2007 hvor selskapet nødvendigvis mistet mange kunder og nok samtidig ble "tvunget" til å si opp mange av de mer useriøse aktørene som de ble mye kritisert for å ta saker for, så lever Intrum Justitia AS i dag i sin beste velgående i Norge i dag under det nye navnet Lowell Norge AS. I 2014 hadde selskapet et overskudd på formidable 48 millioner ut i fra en omsetning rett i overkant av 200 millioner. Imponerende tall isolert sett ut i fra et forretningsmessig perspektiv men mange stiller spørsmålstegn når inkassobransjen har så gode rammevilkår at dette er mulig.

Vi har ikke lykkes med å spore opp hverken fax nummer eller en e-post adresse til selskapet på selskapets hjemmeside som er ment å brukes av skyldnere. Selskapet "tvinger" sine skyldnere til å bruke selskapets egen løsning i form av sine kontaktskjemaer på selskapets hjemmeside. Vi skal ikke påstå at denne løsningen ikke fungerer tilfredsstillende men et inkassoselskap i Norge bør være såpas åpent og fleksibelt at de har en formell e-post adresse som fremgår på selskapets hjemmeside som skyldnere kan benytte dersom de ønsker kontakt. Den eneste e-posten vi finner på hjemmesiden er til selskapets pressekontakt, en person vi tviler på at ønsker henvendelse fra skyldnere.

I oktober 2018 meldte Intrum Justitia AS navneendring til Lowell Norge AS. Det er nok flere årsaker til navnebyttet, men det er liten tvil om at det nok var befriende å løsrive seg fra det belastede navnet som Intrum Justitia hadde blitt gjennom årenes løp.