Svea Finans AS

Postadresse: Svea Finans AS, Postboks 6601 Etterstad, 0607 OSLO

Besøksadresse: Svea Finans AS, Innspurten 15, 0663 OSLO


Telefon: 21 54 24 38/ 02080
 
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Kilde til kontaktinfo: Brønnøysundregistrene og selskapets egen hjemmeside

Vi tar ikke ansvar for feil i opplysningene. Ta høyde for at opplysningene kan være feil og/ eller utdaterte. Dersom du skal sende viktig post til selskapet bør du alltid kontrollere adressen med annen kilde. Dersom du er skyldner og har fått brev fra selskapet bør du forholde deg til postadressen som fremgår av brevet.

Om Svea Finans AS.

Svea Finans AS er et av de større inkassobyråene i Norge, i puljen som kommer etter Kredinor og Lindorff, med en omsetning på ca. 140 millioner kroner i 2017. Svea Finans AS er imidlertid en del av Svea konsernet hvor selskapet Svea Finans NUF også er en del av. Svea Finans NUF driver blant annet med oppkjøp av gamle inkassokrav og blir dermed en av de aller største aktørene innen inkasso i Norge. Dette spesielt når vi vet at Svea Finans NUF nylig (2018) har kjøpt opp en særdeles betydelig mengde gamle misligholdte krav fra Santander Consumer bank, en portefølje som igjen bestod av oppkjøpte krav fra andre institusjoner. Disse kravene driver Svea Finans NUF inn ved hjelp av inkassoforetaket Svea Finans AS. Dette gir selvsagt grunn til å stille spørsmål i hvilken grad dette omfattes til å være egeninkasso og dermed lovligheten av dette.

Inkassoguiden er ikke imponert over seriøsiteten til Svea Finans konsernet. Det går intet klart skille mellom Svea Finans AS og Svea Finans NUF på selskapets hjemmeside, herunder innlogging for skyldner. Det er dermed grunn til å stille spørsmål med hvordan personvernet og taushetsplikt ivaretas ovenfor resten av konsernet på Svea Finans AS sin fremmedinkassovirksomhet

Svea Finans AS er nylig felt i en viktig prinsipiell sak i Finansklagenemnda inkasso. Du kan lese vår artikkel som blant annet omtaler denne saken her.