Slik får du gratis kredittkort med betalingsanmerkninger.
Kredittkort er noe vi i det store og det hele fraråder, da det er å regne som rene gjeldsfellen for personer med en anstrengt privatøkonomi. Det finnes imidlertid enkelte ganger hvor det er problematisk dersom man ikke har et kredittkort.
Dette gjelder ikke minst når man er ute på reise, og typisk ved leie av bil, samt på enkelte hoteller. Hos slike aktører er det vanlig å kreve et kredittkort, hvor det kan reserveres et depositum på. Det er ikke uvanlig at slike aktører avviser kunder, dersom de ikke har et kredittkort som dette depositumet kan reserveres på.
Dette har vi nå funnet en løsning på for deg som ønsker disse fordelene med et kredittkort, men ikke har behov for å kunne stifte gjeld. Dette er spesielt interessant for dem med gjeldsproblemer og betalingsanmerkninger, og som ikke får innvilget et tradisjonelt kredittkort i norsk bank. Det samme gjelder dem som av prinsipp ikke ønsker muligheten til å stifte gjeld på denne måten.
Løsningen på problemet tilbys av den Nederlandske Fintech banken Bunq. Det er en bank hvor nordmenn svært enkelt kan bli kunde i løpet av 5-10 minutter.
Hos Bunq får du et Mastercard- debetkort, hvor du enkelt kan overføre penger til. Den smarte vrien er imidlertid at kortet er merket, både på kortet og i Mastercard sitt system, som et kredittkort. Dermed vil kortet ikke bli avvist ved utleie av bil, på hoteller og andre som konsekvent krever et kredittkort av sine kunder.
Det er imidlertid viktig å merke seg at du ikke får noen som helst kreditt av Bunq, du må ha dekning på kortet, både for det beløpet du skal betale, samt det ekstra beløpet som reserveres i depositum. Likevel er dette en fremragende måte å få tilgang til tjenester du eller er avskåret fra som gjeldsoffer.
På et normalt kredittkort, så merker du ikke at dette beløpet er reservert, da kredittkortselskapet garanterer for dette uten å belaste kortet ditt midlertidig. Det er først dersom depositumet kreves at kredittkortselskapet utbetaler dette og belaster ditt kort.
Hos Bunq fungerer dette litt annerledes. Der trekkes depositumet av din kortsaldo, men det blir ikke utbetalt dem som reserverer beløpet. Det settes til side hos Bunq frem til beløpet frigis, og dermed tilbakeføres til din kortkonto.
Du får med andre ord ikke et fullverdig kredittkort hvor du kan handle på krita, men du får fordelene med et kredittkort, når det gjelder tilgang til tjenester som leiebil og hoteller som krever kredittkort.
Dette er vinn- vinn for personer med inkassoproblemer. Det siste man trenger i en slik situasjon er mer gjeld.
Hvem er Bunq?
Bunq er en Nederlandsk Fintech «mobile first» bank. Vi har tidligere nevnt dem i denne artikkelen, hvor vi forklarer hvordan du kan få deg et gratis debetkort, men hadde den gangen ikke satt oss godt nok inn i produktet og syntes da det fremstod som litt uferdig.
Bunq markedsfører seg selv som «Bank of the free», og har status som en fullverdig bank. De er således omfattet av innskuddsgarantiordningen i EU som tilsvarer ordningen vi har i Norge, men for et litt lavere beløp.
100.000 Euro, som er garantien i EU landene, bør imidlertid være mer en godt nok for de aller fleste, spesielt dersom man skaffer seg dette kortet fordi man ikke får innvilget et normalt kredittkort. Da har man neppe 100.000 Euro til overs å sette på konto uansett.
Hva koster det å bli kunde hos BUNQ?
Det er helt gratis å få et debet/kredittkort fra Bunq. Det eneste du må betale for er et engangsgebyr på 9,90 Euro for kortet og leveringen av dette. Det er heller ikke noe månedsgebyr, og du slipper forøvrig mange andre gebyrer som norske banker legger på mer eller mindre skjult.
Engangsgebyret på 9,90 Euro kan imidlertid enkelt unngås. Dersom du inviterer 5 personer fra din kontaktliste når du bestiller kortet, så får du kortet enkelt gratis. Disse 5 personene trenger heller ikke å bestille kortet, det er tilstrekkelig at du inviterer dem.
I likhet med Revolut og N26, som vi tidligere har omtalt, så slipper du å betale valutapåslag ved bruk av kortet i utlandet. Dette er et gebyr som samtlige (så vidt vi kjenner til) norske banker tar, og er på mellom 1,75% og 2% av beløpet det handles på. Dette slipper du ved Bunq, noe som kan bli mye penger i lengden.
Utdrag fra Bunq sin prisliste:
- Årsgebyr kort: Kr 0,-.
- Årsgebyr konto: Kr 0,-.
- Engangsgebyr kort: 9,90 Euro (ca.kr 100,- (gratis dersom du benytter vår lenke)).
- Valutapåslag: 0 %.
- Uttak minibank: 0,99 Euro pr. uttak (Ca. kr 10,-).
- Innskudd via debetkort eller kredittkort (typisk norsk bankkort): 0,5-2,5 % av innskuddsbeløpet.
- Bankoverføring via SWIFT: Gratis, men gebyr hos avsender bank kan påløpe.
- Erstatningskort: Gratis
(Produktet vi omtaler i denne artikkelen og som ovenstående priser omfatter er «Bunq travel card».)
Hvordan få et gratis kredittkort hos Bunq?
Så hvordan skaffe seg et gratis Bunq kort? Det er svært enkelt og hele prosessen tar 5-10 minutter. Siden Bunq er en «mobile first bank», så registrer du deg og bestiller kortet via mobilappen deres.
Du kan laste ned BUNQ appen via denne linken.
Når du har lastet ned og installert Bunq appen, så åpner du denne og følger veiledningen som appen guider deg igjennom.
Du må blant annet ta et bilde av passet ditt slik at Bunq vet at det faktisk er deg de registrerer en konto til. Dette kan du ikke unngå, på grunn av det strenge internasjonale regelverket for å unngå hvitvasking og terrorfinansiering.
Så fort du har registrert deg kan du bestille kortet. Du trenger ikke å sette inn penger til dette, så lenge du inviterer 5 personer i din kontaktliste (dette kan endres etter at denne artikkelen er skrevet).
Husk at kortet du skal bestille heter «Bung travel card». De andre kort produktene har enda bedre betingelser, men medfører et relativt høyt månedlig gebyr. Dette trenger du sannsynlig ikke. All informasjon i denne artikkelen er basert på gratis kortet «Bunq travel card».
Er pengene mine sikre hos Bunq?
Bunq har status som bank i Nederland, og det er således like trygt å sette inn penger der som i hvilken som helst annen bank i EU. De har som allerede nevnt sin egen innskuddsgarantiordning på 100.000,- Euro, noe som bør holde mer enn nok for de aller fleste.
Når det gjelder sikkerhetsløsninger rundt kort produktet og appen, så er dette også veldig trygt. Du kan enkelt fryse kortet i løpet av få sekunder i appen dersom du tror du har mistet det. Dersom kortet kommer til rette igjen, så gjenåpner du det like fort igjen i appen.
Det er med andre ord slutt på å stresse med å ringe banken for å sperre kortet, for deretter å måtte vente flere dager på et nytt kort, selv om det gamle dukker opp igjen.
Hos Bunq kan du sperre kortet med en gang dersom du ikke finner det, noe som er en ekstra sikkerhetsfunksjon i seg selv. Dette fordi terskelen for å sperre kortet da blir veldig lav, siden det er så enkelt å sperre og gjenåpne kortet.
Det er en rekke andre sikkerhetsfunksjoner i appen, som gjør det hele ekstra sikkert når det gjelder å hindre misbruk. Du kan for eksempel bytte pin kode i appen veldig enkelt og så ofte du ønsker.
Du kan velge hvilke land eller regioner kortet kan brukes i. Alle andre land eller regioner er dermed sperret. Dersom du er på ferie i Spania, så kan du dermed åpne for bruk kun i Spania, slik at alle andre land er sperret. Dersom du synes dette er tungvint og unødvendig, så kan du enkelt åpne for bruk over hele verden.
Videre kan du sette daglige bruksgrenser for totalt forbruk, eller maksimalt uttak i minibank. På denne måten kan du minimere et tap, dersom kortet mot alle odds blir misbrukt.
En annen genial sikkerhetsfunksjon som vi aldri har sett hos noen andre banker, er sikkerheten rundt CVC koden som er på tre siffer, og normalt står på baksiden av kortet. Denne står ikke på Bunq kortet, men i appen. Selv om du mister kortet uten å merke det så er det dermed vanskelig for kjeltringer å bruke kortet til å betale for noe på nett med, siden de mangler denne koden.
På toppen av det hele så kan du endre denne CVC koden så mange ganger du vil i appen. Du kan også velge en funksjon som gjør at CVC koden endrer seg automatisk hvert 5 minutt. Muligheten for misbruk av kortet ditt på internett er med andre ord minimal, dersom du gjør de riktige innstillingene i appen.
En konto hos Bunq kan fungere som en ekstra buffer mot namsmannen.
Bunq er en bank og er omfattet av den internasjonale CRS systemet, noe som innebærer rapportering av midler på konto over landegrenser til skattemyndigheter. Det er med andre ord ingen god ide å skjule midler hos Bunq for skattemyndighetene, da disse uansett vil få tilgang til dette.
Dersom du mottar pågang ved utleggsforretning via namsmannen derimot, så kan Bunq være en ekstra buffer for å hindre at namsmannen eller inkassobyrået får tatt beslag i midler på kontoen din.
Namsmannen kan enkelt sperre et beløp på en norsk konto, men dersom kreditor skal ta beslag i midler på en utenlandsk konto, så må dette gjøres via namsmyndighetene i det aktuelle landet. Namsmannen finner normalt heller ikke ut av at du har penger på konto hos Bunq, dersom du ikke forteller dem det. En norsk konto derimot har de enkel tilgang til på alle måter.
Vi vil i denne sammenhengen minne om at du har rett til å beholde det av midler på konto som er nødvendig til boutgifter og livsopphold frem til neste lønnsutbetaling. Vi har tidligere skrevet en egen artikkel om dette.
Bunq fungerer til gambling, men ikke bruk det til det.
Normal bruk av Bunq er veldig problemfritt, og kortet skal også fungere på nettsider som tilbyr gambling og salg av kryptovaluta. Dette kan være veldig fristende for nordmenn, som sliter med å få flyttet penger til og fra slike nettsteder, på grunn av det norske regelverket som forbyr norske banker dette.
Vi må imidlertid fraråde våre lesere å bruke kortet til dette. Grunnen til dette er at gambling og kryptovaluta regnes som høyrisiko i forhold til hvitvasking. Bunq og andre tilsvarende aktører er derfor lite glad i at kundene bruker kortet til dette, selv om det er mulig.
Det er derfor stor mulighet for at de vil avslutte kundeforholdet med deg, dersom du gjentatte ganger bruker Bunq kortet ditt til dette.
Det er ikke Bunq som ønsker å være vanskelige i forhold til dette, men på grunn av det store ansvaret som den siste tiden er blitt lagt på bankvesenet med tanke på å forhindre hvitvasking og terrorfinansiering, så liker de slik bruk av sine kort svært dårlig. De kan nemlig på sin side kan få problemer hos myndighetene ved slikt utstrakt bruk av sine produkter, på det som regnes som risiko transaksjoner.
Siden du er inne og leser på vårt nettsted, så er det også stor mulighet for at du sliter med gjeld og inkassoproblemer. Da er det uansett en dårlig ide å bruke penger på gambling.
Vurder andre tilbydere dersom du ikke trenger kredittkort fordelen.
Dersom du ikke trenger fordelen hos Bunq ved at det er kodet som et kredittkort, så finnes det faktisk produkter som vi mener er enda litt bedre enn Bunq sitt produkt.
Dersom du klarer deg med et rent debetkort som ikke er kodet som et kredittkort, så er N26 og Revolut etter vår mening enda bedre produkter med tilsvarende prisstruktur. Med andre ord betyr det at det meste er gratis også hos dem. Du kan lese mer om disse produktene i denne artikkelen.
Det er imidlertid ikke noe i veien for at du kan bestille alle disse kortene, siden alle er helt gratis å skaffe og uten årsgebyr.
Annonse: